Страници

сряда, 24 ноември 2010 г.

Скариди саганаки

зехтин
500 гр скариди (Аз използвам замразени,обелени)Става и с цели,но е по-трудоемко после с хапването им:)
1 лук,нарязан на дребно
2 червени пиперки ситно нарязани
2 пресни домата или 1 консерва домати,на ситно нарязани
малко узо
сол,пипер,малко захар,за убиване киселия вкус на домата
малко магданоз(по желание),за поръсване
фета сирене
1. Запържвате в дълбок тиган лука,пиперките,добавяте скаридите,след 3 мин узото, доматите,овкусявате.
2.Оставяте да къкрят на бавен огън до омекване и сгъстяване.
3.Накрая се добавя сиренето,и се поръсва с магданоз на вкус.(аз лично прпопускам магданоза:)
Консумира се като предястие или основно блюдо,съчетано с варен ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар