Страници

сряда, 24 ноември 2010 г.

Ябълков пай

1. 200 гр масло
2. 2 ч.чаши захар
3. канела
4. 3 зелени ябълки
5. 4 яйца
6. 1 ч.чаша захар за после
7.  2 ванилии
8.  2 ч.чаши брашно(аз изполвам брашно,което набухва само),но става и с обикновенно с добавен бакпулвер.



1. Намазвате с масло тавичка,кръгла около 26 см , поръсваме с 2 ч.ч захар, да покрие дъното,малко канела.
2. Почиствате и режете ябълките. Режете на тънки филиики и редите по дъното на тавата.
3. Разбивате яйцата с 1 чаша захар и ванилията,до побеляване .Прибавяте брашното с леки движения.
4.Покривате ябълките с тази смес и печете на 180 градуса за около час
5.Когато изстине обръщате тавата

Няма коментари:

Публикуване на коментар