Страници

четвъртък, 2 декември 2010 г.

Новогодишни сладки (меломакарона)

1 -ва смес

    * 1200g брашно
    * карамфил
    * 2 ч.л. канела
    * 1 ч.л. бакпулвер
    * 1 ч.л. сода
    * 1 с.л. настръркана кора от портокал



2-а смес

    * 500g зехтин
    * 250g захар
    * 2/3 водна чаша сок от портокал
    * 1 винена чаша ликьор



сироп:

    * 1 чаша вода
    * 1 чаша захар
    * 2 чаши мед
    * кора от лимон
    * пръчка канела



    * смлени орехи за поръсване



# Разбъркваме всички продукти от 1-вата смес.
# В друг съд бъркате зехтина за поне 10 мин  и без да спирате бъркането,добавяте останалите продукти.
# След като 2-рата смет стане гладка от бъркането, прибавяме към нея, 1-вата смес и месим с ръце. Тестото трябва да се отлепва от ръцете.Приготвяме фурната на 200 градуса.
# За всяка курабийка използвате около 50 гр. тесто.Печете в намазнена тава,като набучвате отгоре с вилица. Печете 20 минути.
# Наглеждайте курабийте,защото бързо изгарят!
# След като ги изпечете,приготвяте сиропа в тенджера:
#Слагате всички продукти в дълбок съд,варите 3 мин,без да махате пяната. Махате сиропа от котлона и топите курабийките за половин мин всяка, нареждате ги в дълбока чиния и поръсвате с млените орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар