Страници

петък, 10 декември 2010 г.

Скариди с ориз


# 1 кг скариди,пресни или замразени (за предпочитане почистени)
# 1 1/2 чашка бяло вино
# малко чесън на прах
# 1/2 чашка зехтин
#сол,пипер
# tabasco няколко капки(по желание)
# доматено пюре
# 2 1/2 чаши ориз басмати или за гарнитури- uncle bens
# 3 чаши вода
# 1 с.л. масло


# Почиствате и белите скаридите,ако се налага
# Сварявате ги за малко.(запазвате бульона)
# Запържвате ориза в маслото за малко и загасяте с бульона от скаридите, (добавяме още вода),,посолявате,ч.пипер,намаляте огъня и оставяте да къкри до омекване.
# Слагате в тиган скаридите да се позапържат,леко(без много бъркане),посолявате. Намаляте огъня и добавяте дом.пюре,чесъна,табаското и виното. (Аз слагам и зелена пиперка).Към края се добавя магданоз и . Оставяте да се варят ,като доливата вода,ако е нужно(до изпаряване)
# За по добър външен вид,може да сложите ориза във форма за кекс,и в средата и отгоре скаридите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар