Страници

неделя, 12 декември 2010 г.

Телешка супа

# 1/2 кг телешко
# 3 картофа
# 2-3 моркова
# 1-2 глави лук
# 1 телешки бульон
# малко къси макаронки(звездички  примерно) за сгъстяване
# целина
#сол,пипер
зехтин


# Режете месото на кубчета и сварявате(много удобна е тенджерата под налягане-става за 20 мин.) В обикновеена отнема около 2 часа.
#Добавяте зеленчуците,заедно с ч.пипер.Солта накрая.Лука го слагам цял,след сваряване го отделям от супата(използвам го само за аромат).Добавяте зехтина и оставяте за около 20 мин да се сварят.Може да отделите месото,ако е напълно готово.Аз слагам зеленчуците малко преди да е готово месото,да си се варят заедно:)

Накрая се прави застрийката,която прибавя специфичния вкус на супата.Разбивате в блендера 2 яйца,добавяте сока от 2 лимона,разбивате добре,следва бульон от супата,всичко се бърка и се налива постепенно в готовата гореща супа,без повече варене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар