Страници

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Диплес

За тестото

    * 2 яйца
    1 чашка узо или коняк
    * малко захар
    * брашно (твърдо)


За сиропа

    * 1 1/2 чаша захар
    * 1чаша вода
    * 3 с.л. мед




   1. Бъркате яйцата,захарта,ликьора
   2. Прибавяте брашното,колкото поеме
   3. Растилата тестото
   4. Режете на квадрати
   5. Пържите в горещо олио до почервеняване и от двете страни ( в ютуб има клипчета за начини на пържене)
   6. Варим сиропа и поливаме с него готовите диплес
   7. Накрая ги поливаме с мед,поръсваме с канела
Пo желание се поръсват и с орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар