За тестото
* 2 яйца
1 чашка узо или коняк
* малко захар
* брашно (твърдо)
За сиропа
* 1 1/2 чаша захар
* 1чаша вода
* 3 с.л. мед
1. Бъркате яйцата,захарта,ликьора
2. Прибавяте брашното,колкото поеме
3. Растилата тестото
4. Режете на квадрати
5. Пържите в горещо олио до почервеняване и от двете страни ( в ютуб има клипчета за начини на пържене)
6. Варим сиропа и поливаме с него готовите диплес
7. Накрая ги поливаме с мед,поръсваме с канела
Пo желание се поръсват и с орехи.
* 2 яйца
1 чашка узо или коняк
* малко захар
* брашно (твърдо)
За сиропа
* 1 1/2 чаша захар
* 1чаша вода
* 3 с.л. мед
1. Бъркате яйцата,захарта,ликьора
2. Прибавяте брашното,колкото поеме
3. Растилата тестото
4. Режете на квадрати
5. Пържите в горещо олио до почервеняване и от двете страни ( в ютуб има клипчета за начини на пържене)
6. Варим сиропа и поливаме с него готовите диплес
7. Накрая ги поливаме с мед,поръсваме с канела
Пo желание се поръсват и с орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар