Страници

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Сладка млечна баница -Галактобуреко

# 1.5 литра мляко
ванилия
# 160 гр царевично нишесте(аз изполвам на Йотис)
# 1 пълна водна чаша захар
# 3 жълтъка
# 1 лъжица маргарин (Витам)
# 1/2 кг кори за баница
# масло за корите


За сиропа

2 1/2 чаши захар
2 чаши вода


Нареждаме 3/4 от корите в тавяа,като намазаваме с масло всяка,без последната. Покриваме тавата с корите с една кърпа да не изсъхнат,докато приготвим пълнежа.
# Бъркате с миксера захарта със жълтъците.
# В тенжджера варим млякото, ванилията,нишестето до сгъстяване.Слагате малко от получения крем при жълтъците да се загреят и постепенно изсипваме цялата смес,добавяте и маргарина. Накрая изсип-ваме крема върху корите и покриваме с останалите,като всяка е намазана с масло.
# Режете на големи парчета,поръсвате с малко вода и печете на 180 Гр за около час.
# малко преди да я изкараме приготвяме сиропа,който варим докато се разтопи захарта (около 5 мин). Сиропираме(трябва и баницата и сиропа да са горещи)

Малко тайни:
Режете когато е изстинала,иначе е водна и не се яде.Някой път не се налага да се слага целия сироп,преценете на око.

Няма коментари:

Публикуване на коментар