Страници

понеделник, 22 ноември 2010 г.

Пастицио

500 гр спагети (от дебелите)
500 гр кайма
1 лук
1 чаша вино
4 домата
масло
сос бешамел
сол,пипер,индийски орех
зехтин

1. Запържвате каймата,бъркайки непрекъснато с държена лъжица,докато си смени цвета.Добавяте лука,разбърквате,загасяте с виното,добавяте доматите.Намаляте котлона и оставяте да къкри за около 15',до сгъстяване.
2.Сварявате макароните,отсеждате и ги заливате с разтопеното масло.
3. Приготвяте сос бешамел
4. Намазвате с масло тава,нареждате макароните.Отгоре каймата,заглаждате,застилате със сос бешамел,поръсвате с кашкавал.
5.Печете на 200 градуса,докато порозовее повърхността.Оставяте на изстине и режете на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар