Страници

понеделник, 22 ноември 2010 г.

Пуешки гърди с гъби

За 4 човека
1 кг пуешки гърди
брашно
6 с.л.масло
250 гр гъби
вино
1 ч.ч сметана
1 ч.ч настърган кашкавал
индийски орех
магданоз (по желание)
сол,пипер

1.Поръсвате гърдите със сол,пипер,овалвате в брашно и задушавате в маслото,до порозовяване (около 5').Нареждате в тава,покривате с фолио и печете.
2.Запържвате в същото масло гъбите,добавяте виното,варите за 3',следва сметаната.След 5 ' добавяте настъргания кашкавал до получаване на гладка еднородна смес.Посолявате,овкусявате с ч.пипер и инд.орех.
Нареждате в чиния филето,соса,и поръсвате с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар