Страници

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Супа топчета

# 750 γρ. кайма
# ½ чаша масло или зехтин
# ½ чаша ориз
# ½ чаша нарязан на ситно лук
# 2 яйца
# 3 с.л. магданоз
# 1-2 лемона
# сол,пипер


# Слагате каймата в дълбок съд и разбърквате с измития ориз, лука,магданоза, единия белтък от яйцата, , сол и пипер. Смесваме добре.
# Слагаме в намаслена теждера оформени топчета.Поливаме с гореща евода и ги оставяме да се варят на бавен огън,като доливаме вода,ако е нужно(довамяте и малко зехтин,при желание).
# Когато са готови,правим застройката,смесваме в блендера яйцата,като се разбият добре,добавяме сока от лимоните,разбърквате добре,добавя се бульон от супата,малко брашно,ако искате да се сгъсти още и се изсипва постепенно с бъркане в тенджерата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар