Страници

събота, 11 декември 2010 г.

зелеви сърми

# 1 зелка голяма,пухкава,не твърда
# 350 гр кайма
# 1 чаша ориз
# 1 лук(настрърган)
# магданоз
# сол-пипер
# зехтин
за соса 2 яйца,2 лимона,1 с.л брашно

# Варим зелето до омекване,махаме кочана и разделяме листата.. Смесвате каймата с ориза,лука, магданоза,сол,пипер и зехтин.
# навивате сърмите.
# Нареждате в дълбока тенждера,плътно една до друга,заливате ги с вода да ги покрие,слагате една чниния отгоре и варите.
# Разбивате в блендера яйцата,после прибавяте сока от лимона,пак бъркате и накрая малко бульон от тенжерата,брашното.Разбурквате добре и заливате сърмите.
Разклащате тенджерата,изключвате и оставяте да се сгъсти добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар